Ga naar content
Al vanaf €70,- per dag / €225,- per week Volgende dag levering mogelijk Optie om op locatie te leveren
Direct huren of vragen? Bel ons direct 0318 20 94 60

Vind in 5 stappen de hoogwerker of heftruck voor uw klus.

Invullen duurt ongeveer 20 seconden
Er gelden belangrijke instructies waar rekening mee gehouden moet worden tijdens het vervoeren en gebruiken van een hoogwerker. Zo dient de gebruiker van de hoogwerker ten minste 18 jaar te zijn en medisch goed bevonden te zijn. Daarnaast dient deze persoon een dagcursus gevolgd te hebben, waarbij het wenselijk is dat deze met succes doorlopen is. Het dragen van een veiligheidshelm is altijd verplicht. Een veiligheidsharnas kan ook verplicht zijn wanneer de leuning van de kooi niet hoger is dan 1.10 meter.

Goedgekeurde hoogwerker gebruiken

De hoogwerker dient gekeurd te zijn. Zowel de 3-maandelijkse keuring als de grote jaarlijkse keuring moet deze hebben doorstaan. Vanzelfsprekend dient de hoogwerker geschikt te zijn voor het doel. Voorafgaand aan het gebruik van de hoogwerker, controleert u deze op belangrijke punten. Met het oog valt al genoeg te zien, zoals eventueel lekken van vloeistoffen, bandenspanning en mogelijke schade. Vervolgens controleert u de werking van de hoogwerker op deugdelijke bediening.

Een hoogwerker mag nooit gebruikt worden om mee te hijsen of als lift. De gebruiker is het ook verboden om uit te stappen op hoogte.

Installeren op een stabiele ondergrond

Voor het installeren van de hoogwerker is het belangrijk dat deze op de juiste ondergrond staat met het oog op stabiliteit. Een hoogwerker plaatsen op een scheve ondergrond is toegestaan tot een grens van 5 graden, een minimaal verschil dus. De ondergrond dient dus geïnspecteerd te worden, waarbij de gebruiker kan bepalen of de ondergrond dan al niet geschikt is. Simpele objecten als een putdeksel of een vloerplaat kunnen de hoogwerker instabiel maken. Heeft u een zelfrijdende hoogwerker, zorg er dan voor dat u deze verplaatst in de laagste stand. Tijdens het verrijden mag er niemand in de werkbak aanwezig zijn.

Controle van de omgeving, ook in de hoogte

Let ook op eventuele elektriciteitskabels, hoogspanningsmasten en dergelijke. U moet zich op minstens 50 meter van hoogspanningskabels verwijderd houden. Werkt u minstens 25 meter hoogte, dan dient u te communiceren via portofoon. Is de ondergrond en omgeving geschikt bevonden, zorg er dan voor dat er geen onbevoegden in de buurt kunnen komen van het apparaat. Dit voorkomt u door de omgeving rond het voertuig vakkundig af te zetten. Houd een juiste afstand aan, ook met het oog op eventueel vallende voorwerpen.

Weersomstandigheden

Er kunnen weersomstandigheden zijn waarbij het ten strengste wordt afgeraden om een hoogwerker te gebruiken, zoals bij veel wind (windkracht 6 en hoger) en het opkomen van zeer slecht weer, zoals (dichte) mist en onweer. Niet iedere hoogwerker is overigens geschikt om buiten te gebruiken. Op het voertuig moet op de kenplaat of bedieningskast de instructies vermeld staan. Lees deze aandachtig voor gebruik.
Info

Kunnen we u helpen?

Stel uw vraag aan één van onze specialisten. Wij zijn telefonisch bereikbaar op ma t/m vr van 6:00 tot 18:00 en zaterdag van 7:30 – 12:30.