Ga naar content
Al vanaf €70,- per dag / €225,- per week Volgende dag levering mogelijk Optie om op locatie te leveren
Direct huren of vragen? Bel ons direct 0318 20 94 60

Vind in 5 stappen de hoogwerker of heftruck voor uw klus.

Invullen duurt ongeveer 20 seconden

In principe is het niet verplicht om een hoogwerker attest te behalen, maar steeds meer opdrachtgevers stellen als eis dat alleen werknemers met een afgeronde en erkende opleiding zo’n apparaat mogen besturen. Dat is alles behalve muggenzifterij als we kijken naar hoeveel ongelukken er jaarlijks gebeuren met hoogwerkers. In het overgrote deel van de gevallen zijn deze ongelukken te wijten aan het niet op de correcte manier gebruiken van de hoogwerker. Ongelukken die hieruit voort kunnen komen, zijn:

  1. Aanrijden van personen of objecten
  2. Valgevaar
  3. Wegzakken van de hoogwerker
  4. Kantelgevaar van de hoogwerker
  5. Knellingsgevaar van personen in de directe omgeving
  6. Het ontstaan van breuken

Inhoud van de dagopleiding

U kunt hiervoor (via uw werkgever) een dagopleiding volgen. Tijdens de dagopleiding leert u belangrijke zaken, zoals het belang van een dagelijkse controle van de hoogwerker en hoe u deze uitvoert. Voor het verplaatsen van een hoogwerker via de openbare wegen, dient u zich ook te houden aan de verkeersregels. Zo zorgt u dat u veilig op de plek van bestemming aan komt en andere weggebruikers ook geen risico’s lopen. Neemt u deel aan deze dagopleiding en slaagt u, dan ontvangt u een attest van bekwaamheid. Mits u niet bent geslaagd, ontvangt u in ieder geval een bewijs (certificaat) dat u de opleiding heeft gevolgd. Meer over het hoogwerker certificaat, leest u hier.

Eisen om de opleiding te kunnen volgen

Er gelden geen hoge eisen om mee het hoogwerker attest te willen behalen. Echter geldt er wel een minimumleeftijd van 18 jaar, dient u medisch in orde te zijn en wordt er van u verwacht over praktijkervaring te beschikken.
Info

Kunnen we u helpen?

Stel uw vraag aan één van onze specialisten. Wij zijn telefonisch bereikbaar op ma t/m vr van 6:00 tot 18:00 en zaterdag van 7:30 – 12:30.